Vaak op reis? Sluit dan een annuleringsverzekering af!

Gaat u regelmatig op reis? Sluit dan onze doorlopende annuleringsverzekering af.


Dankzij de annuleringsdekking bent u altijd goed verzekerd. Bijvoorbeeld als uw reisdocument op de dag van vertrek wordt gestolen. U, een huisgenoot of een familielid wordt ernstig ziek of overlijdt. In veel gevallen krijgt u dan de annuleringskosten vergoed. Wel zo prettig, want u heeft wel wat anders aan uw hoofd.

Doorlopende annuleringsverzekering: wanneer is de annulering van mijn vakantie of reis gedekt?

Wat vervelend als u uw zonvakantie, wintersport of andere reis moet annuleren. Gelukkig heeft u voor uw reis een goede doorlopende annuleringsverzekering. Dit zijn de 5 meest voorkomende gevallen waarin u de annuleringskosten van uw reis vergoed krijgt via uw doorlopende annuleringsverzekering:

  • U, een huisgenoot of een familielid wordt ernstig ziek of overlijdt
  • Uw ouder(s) of kind(eren) hebben zorg nodig die alleen u kunt geven
  • U kunt verplichte inentingen om medische redenen niet krijgen
  • U krijgt geen visum (en dit is niet uw schuld)
  • U verliest op de dag van vertrek uw reisdocument (en het nieuwe document is niet op tijd klaar)

Algemene informatie over deze verzekering


Wilt u in een oogopslag zien wat de belangrijkste kenmerken van deze verzekering zijn? Bekijk dan onderstaande Verzekeringskaart! Hierop kunt u gemakkelijk zien wat wel en wat niet gedekt is op de polis. 

Deze Verzekeringskaart geeft alleen een samenvatting van de verzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

LET OP: aan deze algemene verzekeringskaart kunt u geen rechten ontlenen.

Iedere verzekeringsmaatschappij hanteert eigen verzekeringskaarten die dus kunnen afwijken! Wilt u precies weten waarvoor u verzekerd bent, dan moet u de polisvoorwaarden lezen!

Wat is een annuleringsverzekering?

Heeft u een reis geboekt, maar kunt u onverwachts niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering de annuleringskosten. Ook als u een reis moet afbreken, krijgt u een vergoeding. Hetzelfde geldt bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur.

Waar verzekerd?

U kiest zelf voor dekking in Europa of wereldwijd.

Ge­zond­heid

Wij keren uit bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling. Of als u door complicaties bij uw zwangerschap (voor de 36e week) niet kunt reizen. 

Familie

Wij keren uit bij overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van familie tot de 2e graad. En als bij de rechtbank om echtscheiding is gevraagd.

Werk

Wij keren uit als u de reis annuleert omdat u een nieuwe baan hebt gekregen. Of als u buiten uw schuld ontslagen bent.

Woning

Wij keren uit als u de reis annuleert omdat u onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt. Maar ook als uw koophuis wordt opgeleverd. Of als u schade hebt aan uw woning.

Wanneer keren verzekeraars niet uit?

Bij overlijden of ziekte van vrienden of van familie in de 3e graad. Of als de reden van annulering op moment van aanvragen van de verzekering te voorzien was.

Ramp in het buitenland

Annulering wegens een ramp in het buitenland is niet verzekerd. Het Calamiteitenfonds vergoedt soms (een deel van) de schade.

Let op

Moet uw reisgenoot met een andere annuleringsverzekering de reis annuleren? En wilt u daardoor zelf niet meer op reis? Dit is niet altijd gedekt. Vraag dit na bij ons kantoor: mail naar [bedrijfsemail]

Hoe lang?

De reis mag maximaal 60 dagen duren. Verlengen is mogelijk.

Maxi­ma­le ver­goe­ding

De meeste verzekeraars hanteren maximaal € 5.000 per persoon en maximaal € 10.000 per reis.

Eigen risico

€ 100 per gebeurtenis is vaak de standaard.

Af­slui­ten, wij­zi­gen en stop­pen

Sluit de annuleringsverzekering af binnen 14 dagen na het boeken van de reis. De verzekering begint op de datum op de polis.

Verandert er iets in uw situatie? Meld dat dan aan Vandemoss Assurantien. Stuur een e-mail naar info@vandemoss.nl. Of bel met 0486 - 42 10 10!

Meer informatie of een persoonlijk advies?

Maak hier een afspraak!

 

Vraag bij Vandemoss Assurantien om een goéd advies!


Kies de juiste dekking en betaal niet te veel premie!